En vanlig dag i Fjordhagen

Kl Aktivitet
07:00 Vekking
07:30 Frokost
09:00 Terapi i stuen
11:30 Lunsj
12:00 Arbeid/Aktivitet
15:30 Middag
18:00 Åpent møte i Fjordhagen
20:00 Kveldsmat
21:00 Evalueringsmøte
22:00 Ro på huset

 

Vekking 7.00

Mange av våre elever har vært uten rutiner over lang tid, så det å stå opp til fast tid er en utfordring i seg selv og må innlæres over tid. Målet er å kunne stå opp på en hyggelig måte og få en god start på dagen.

 

Frokost 7.30

For flere av våre elever er det å spise frokost en del av behandlingen som vil være med på å bedre livskvaliteten og forholdet til mat. Vi legger stor vekt på et sunt, velsmakende og næringsrikt kosthold. Det er basert på egne råvarer og gamle tradisjoner fra inn- og utland. Vi ønsker at våre elever skal lære å høste og lage maten selv, slik at de kan ta denne kunnskapen med seg når oppholdet i Fjordhagen er over. Vi mener også at det å dele måltider er meget viktig sosial trening.

 

Arbeid/Aktivitet 08.00

Hver elev får hver uke tildelt en av seks jobber eller ansvarsområder. De består av kjøkkentjeneste, renhold, vaktmester, leirmester, sjøansvarlig og dyrestell.

Det er sesong type arbeid på gården, der vi jobber ut i fra årsplanen vår.

Fjordhagen tilrettelegger for ulike typer aktiviteter som turer, fiske, dykking, fjellklatring, skiturer og trening.

 

Terapi i stuen 09.00

 

Lunsj 11.30

Vi forsøker å lage en god atmosfære med takknemlighet over den mat og føde som hagen og naturen for øvrig gir oss. Dette er en god samlingsstund med trivelig prat rundt bordet. Se mer ovenfor.

 

Arbeid/Aktivitet 12.00

Se mer ovenfor

 

Middag 15.30

Høydepunkt på dagen med god mat, god prat og mye latter. Se mer ovenfor.

 

Åpent møte i leiren 18.00

Vi møtes til kaffe og varmer oss rundt bålet i leiren mens vi har et selvhjelpsmøte. Det er helt frivillig hva hver enkelt ønsker å dele eller om de ønsker å dele i det hele tatt. Erfaringsmessig er dette vanskelig og fremmed i starten, men etter hvert er det noe alle setter pris på, å bli hørt og lyttet til der en kan si akkurat det som en har på hjertet uten å bli avbrutt eller bli nødt for å forsvare seg. Møtet viser seg ofte å ha en motiverende funksjon.

 

Kveldsmat 20.00

Se mer om måltid ovenfor.

 

Avslutningsmøte 21.00

Dette er en samlingsstund med oppsummering av dagen. Elevene tømmer sine tanker og følelser gjennom dagen før en går inn i søvnen. Eleven lærer seg å handtere seg selv og sine følelser sammen med de andre elevene. Konflikter blir tatt opp og løst.

 

Ro på huset 22.00

Vi tenker det er lurt å ha en liten fredfull stund før man legger seg til å sove for kvelden. Siden vi her øver på rutiner med å komme seg opp om morgenene så ser vi også på det som viktig at ikke kvelden blir for sen.