Om Fjordhagen

Fjordhagen var opprinnelig et småbruk ved sjøen.  Vi er idag en alternativ behandlingsplass der formålet er å hjelpe våre elever til å leve et godt og rusfritt liv. Målet er varig totalavhold fra alle rusmidler.

Behandlingssenteret er bygget rundt gården og den omkringliggende naturen. Elevene ønskes velkommen inn i en storfamilie med voksne, barn, andre elever, og dyrene på gården.

Fjordhagen behandler etter 12-trinnsmodellen. En behandlingsmodell som oppsto på 30-tallet og praktiseres over hele verden. Filosofien er enkelt sagt at en rusavhengig hjelper en annen for selv å holde seg rusfri. Elevene følger også 12-trinnsmodellens selvhjelpsgrupper gjennom hele prosessen. Elevene deltar i gruppeterapi og individuell terapi.

Det foregår daglige aktiviteter som er sentrert rundt gården og naturen. Vi henter ved fra egen skog, fisker i fjorden, steller dyr og høster mat fra hagen og sjøen. Elevene på Fjordhagen deltar også i matlaging og vedlikehold, samt mer sportslige aktiviteter som trening i egen gym, fjellturer, padling, dykking osv. Terapi, gårdsarbeid og trening er en stor del av hverdagen.

Det blir aktivt jobbet med prosesser som rehabilitering og habilitering. Det innebærer at gode vaner fra før problemene startet, gjenopptas, og det etableres nye vaner. Vi tilbyr et fleksibelt program med kort og lang behandlingstid.

Fjordhagen har døgnbemanning og holder åpent 365 dager i året.

Mange tidligere elever kommer tilbake til Fjordhagen for å få ’påfyll’ og for å oppleve roen og tryggheten som hviler over stedet.